Model de terase la case

Ai visat vreodată să transformi curtea casei tale într-un loc magic, unde să poți petrece timpul cu familia și prietenii în aer liber? Dacă da, atunci un model de terasă la casă poate fi soluția perfectă pentru tine. O terasă bine proiectată poate adăuga valoare proprietății tale și poate deveni un spațiu relaxant și plăcut pentru toate ocaziile.

Beneficiile unei terase la casă

Există numeroase beneficii asociate cu construirea unei terase la casa ta. Iată câteva dintre cele mai importante:

 • Extindere Spațiu: O terasă poate extinde spațiul util al casei tale, oferind un loc suplimentar pentru a te relaxa sau pentru a organiza evenimente.
 • Creșterea Valorii Proprietății: O terasă bine concepută poate crește valoarea proprietății tale în cazul în care dorești să o vinzi în viitor.
 • Conexiunea cu Natura: O terasă poate oferi o conexiune mai bună cu natura, permițându-ți să te bucuri de vremea frumoasă și de peisajul din jur.
 • Loc de Socializare: Este un loc perfect pentru a-ți primi oaspeții sau pentru a organiza petreceri și grătare.
 • Creșterea Calității Vieții: O terasă poate îmbunătăți calitatea vieții tale oferind un spațiu relaxant și confortabil pentru tine și familia ta.

Planificarea unei terase la casă

Pentru a obține o terasă la casă care să îndeplinească toate nevoile tale, este esențial să începi cu un plan bine gândit. Iată pașii principali pentru planificarea unei terase:

 1. Stabilirea Scopului: Ce dorești să obții cu terasa ta? Este un spațiu de relaxare sau un loc pentru grătare și petreceri? Definirea scopului va ghida restul procesului de planificare.
 2. Analiza Spațiului Disponibil: Măsoară și evaluează spațiul disponibil în curte. Acest lucru va determina dimensiunile terasei tale.
 3. Alegerea Materialelor: Selectează materialele potrivite pentru construcția terasei tale. Lemnul, piatra și dalele sunt opțiuni populare.
 4. Proiectarea și Desenarea: Creează un plan detaliat al terasei tale, inclusiv locația, dimensiunile și designul. Poți apela și la un arhitect peisagist pentru ajutor profesionist.
 5. Obținerea Aprobărilor: Verifică cerințele locale și obține toate aprobările necesare pentru construcția terasei tale.
 6. Construcția și Amenajarea: Apelează la profesioniști sau construiește terasa conform planului stabilit. Asigură-te că este confortabilă și sigură.
 7. Decorarea și Mobilarea: Adaugă elemente de decor și mobilier care să completeze aspectul terasei și să o facă funcțională.

Sfaturi pentru Design

Pentru un design de terasă reușit, ia în considerare următoarele sfaturi:

 • Culori Coordonate: Alege culori care se potrivesc cu aspectul casei tale și cu mediul înconjurător.
 • Iluminat Ambiental: Adaugă iluminat ambiental pentru a crea o atmosferă plăcută seara.
 • Zonare: Împarte terasa în zone funcționale, cum ar fi o zonă de luat masa și una de relaxare.
 • Plante și Vegetație: Adaugă plante și vegetație pentru a conferi terasei un aspect natural și proaspăt.

Întreținerea terasei

Pentru a menține terasa la casă într-o formă excelentă, asigură-te că faci întreținere regulată. Acest lucru poate include curățarea, vopsirea sau repararea materialelor deteriorate. De asemenea, asigură-te că drenajul este eficient pentru a preveni acumularea de apă.

Frequently Asked Questions (Întrebări Frecvente)

Cât costă construcția unei terase la casă?

Costul construcției unei terase la casă poate varia în funcție de dimensiune, materialele folosite și complexitatea designului. Este recomandat să obții oferte de la mai mulți constructori pentru a obține o estimare precisă a costurilor.

Pot construi o terasă pe cont propriu?

Da, poți construi o terasă pe cont propriu dacă ai cunoștințele și abilitățile necesare. Totuși, este important să respecți toate regulamentele locale și să te asiguri că terasa este construită corect și în siguranță.

Cât de des ar trebui să întrețin terasa?

Întreținerea terasei ar trebui să fie regulată, de preferat anual sau la fiecare doi ani. Acest lucru va ajuta la menținerea aspectului și funcționalității terasei pe termen lung.

Ce tip de mobilier este potrivit pentru o terasă?

Mobilierul pentru terasă ar trebui să fie rezistent la intemperii și ușor de întreținut. Opțiunile populare includ mobilier din rășină, aluminiu sau lemn tratat special pentru exterior.

Vezi și:

Photo of author

Ancuta

Lasă un comentariu