Terase din lemn lipite de casă – preturi și avantaje

Dacă vă gândiți să vă extindeți spațiul locuibil al casei dvs. și să creați un mediu în aer liber confortabil și plin de farmec, terasele din lemn lipite de casă reprezintă o opțiune excelentă. Aceste structuri adaugă valoare estetică și funcționalitate casei dvs. și vă permit să vă bucurați de aerul curat în timp ce vă relaxați sau socializați cu prietenii și familia.

De ce să alegeți o terasă din lemn lipită de casă?

Există mai multe motive pentru care terasele din lemn lipite de casă au devenit atât de populare în ultimii ani:

 • Estetică plăcută: Lemnul conferă o frumusețe naturală și căldură oricărui spațiu exterior. Terasele din lemn au un aspect rustic și elegant care se integrează perfect cu mediul înconjurător.
 • Rezistență și durabilitate: Lemnul tratat corespunzător poate rezista cu succes la condițiile meteorologice variate, inclusiv ploaie, soare și zăpadă. Cu întreținere regulată, o terasă din lemn poate dura mulți ani.
 • Versatilitate: Lemnul oferă flexibilitate în design și poate fi adaptat la orice spațiu sau preferințe personale. Puteți alege diferite tipuri de lemn, culori și finisaje.
 • Ecologic: Lemnul este un material ecologic, reciclabil și biodegradabil. Construirea unei terase din lemn poate contribui la protejarea mediului înconjurător.

Cât costă o terasă din lemn lipită de casă?

Prețurile pentru terasele din lemn lipite de casă pot varia semnificativ în funcție de mai mulți factori:

 • Dimensiunea terasei: Cu cât este mai mare terasa, cu atât va costa mai mult să o construiți.
 • Tipul de lemn: Unele tipuri de lemn sunt mai scumpe decât altele. De exemplu, lemnul exotic poate fi mai costisitor decât lemnul domestic.
 • Complexitatea designului: Dacă doriți un design special, cu detalii complexe sau accesorii personalizate, acest lucru poate crește costurile.
 • Costurile forței de muncă: Tarifele constructorilor locali pot varia, ceea ce poate afecta costul final.

Întreținerea terasei din lemn

Pentru a vă asigura că terasa dvs. din lemn rămâne frumoasă și rezistentă în timp, este important să o întrețineți corect. Acest lucru poate implica:

 • Curățarea regulată: Îndepărtați murdăria, frunzele și alte reziduuri de pe terasă.
 • Repararea sau înlocuirea plăcilor deteriorate: Înlocuiți orice plăci de lemn care sunt afectate de deteriorare sau putrezire.
 • Reaplicarea finisajului: Dacă finisajul original se deteriorează, reaplicați un strat protector.

Întrebări frecvente

Cât timp durează construirea unei terase din lemn?

Timpul de construcție depinde de dimensiunea și complexitatea terasei, dar în medie, o terasă din lemn poate fi finalizată în câteva zile până la câteva săptămâni.

Ce tip de lemn este cel mai potrivit pentru o terasă?

Lemnul de cedru, lemnul tratat cu presiune și lemnul de ipe sunt opțiuni populare pentru terasele din lemn, datorită rezistenței lor la factorii de mediu.

Care este costul mediu al unei terase din lemn lipită de casă?

Costul mediu poate varia considerabil, dar pentru o terasă de dimensiuni medii, prețul poate începe de la câteva mii de lei și poate crește în funcție de materiale și design.

În concluzie, terasele din lemn lipite de casă reprezintă o investiție excelentă pentru oricine dorește să-și extindă spațiul locuibil într-un mod plăcut și durabil. Cu opțiuni variate de design și materiale, puteți crea o terasă personalizată care să se potrivească perfect cu casa dvs. și preferințele dvs. de stil de viață.

Vezi și:

Photo of author

Ancuta

Lasă un comentariu