Idei pentru terase închise

Cu toții știm cât de importante sunt terasele în viețile noastre. Aceste spații exterioare oferă o oază de relaxare și socializare, iar în anotimpurile mai reci, terasele închise devin salvatoare. Dacă sunteți în căutarea unor idei pentru a transforma terasa închisă într-un loc confortabil și atrăgător, sunteți în locul potrivit. În acest articol, vom explora diverse idei creative pentru a vă inspira să vă amenajați terasa închisă într-un mod unic și plăcut.

Acest articol este efectul colaborării noastre creative cu ciocanitoare.ro

Amenajarea terasei închise

Primul pas în transformarea unei terase închise este amenajarea sa adecvată. Iată câteva idei pentru a începe:

 • Adăugați plante: Unul dintre cele mai simple moduri de a aduce viață și culoare pe o terasă închisă este să adăugați plante. Alegeți plante de interior care se simt bine în spații cu lumină redusă.
 • Mobilier confortabil: Investiți în mobilier confortabil și rezistent la umiditate, cum ar fi scaune cu perne moi și mese mici. Acest lucru va face terasa mai primitoare și funcțională.
 • Decorațiuni: Adăugați decorațiuni care vă reflectă personalitatea, precum tablouri, perdele și covoare. Aceste detalii mici pot transforma instant atmosfera terasei.

Iluminat ambiant

Iluminatul este esențial pentru crearea unei atmosfere plăcute pe terasa închisă. Iată câteva idei de iluminat:

 • Lumânări și lămpi de masă: Pentru o atmosferă romantică și relaxantă, utilizați lumânări parfumate sau lămpi de masă cu lumină caldă.
 • Lumină ambientală: Instalați iluminat ambiental cu LED-uri sub mese sau pe pereți pentru a crea un efect vizual plăcut.

Zonarea spațiului

Pentru a face terasa închisă mai funcțională, încercați să o împărțiți în diferite zone:

 • Zonă de relaxare: Așezați scaune confortabile și o masă mică într-un colț pentru a crea un spațiu de relaxare.
 • Zonă de luat masa: Dedicați o parte a terasei pentru a lua masa în familie sau cu prietenii.
 • Zonă de divertisment: Dacă aveți spațiu suficient, adăugați o zonă de divertisment cu televizor sau sistem audio.

Integrarea Naturii

Chiar dacă terasa dvs. este închisă, puteți integra elemente naturale pentru a aduce prospețime și frumusețe:

 • Perete verde: Creați un perete verde cu plante cățărătoare pentru a adăuga o notă de natură în spațiu.
 • Ferestre și uși din sticlă: Optați pentru ferestre și uși din sticlă pentru a permite luminii naturale să pătrundă în interior.

Utilizarea Culorilor

Culorile joacă un rol crucial în designul terasei închise:

 • Culori deschise: Folosiți culori deschise, precum alb, crem sau gri deschis, pentru a crea o senzație de spațiu și lumină.
 • Accente de culoare: Adăugați accente de culoare cu perne, covoare sau obiecte de decor pentru a aduce viață spațiului.

Faq-uri despre terasele închise

1. Cum pot să fac terasa închisă mai luminoasă?

Pentru a face terasa mai luminoasă, utilizați culori deschise în design, instalați ferestre și uși din sticlă și utilizați iluminat ambiental adecvat.

2. Ce plante sunt potrivite pentru o terasă închisă?

Plantele de interior precum ferigi, crinii de pace și pothos sunt potrivite pentru terasele închise, deoarece se simt bine în condiții de lumină redusă.

3. Cum pot să creez o atmosferă relaxantă pe terasa mea închisă?

Pentru o atmosferă relaxantă, adăugați mobilier confortabil, lumânări parfumate și decorațiuni care vă plac. Crearea unui colț de relaxare cu plante poate fi, de asemenea, o idee bună.

4. Care sunt avantajele teraselor închise?

Avantajele teraselor închise includ protecție împotriva vremii neprielnice, utilizarea lor pe tot parcursul anului și intimitatea pe care o oferă în comparație cu terasele deschise.

Vezi și:

Photo of author

Andiv

Lasă un comentariu